Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει συλληφθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της 33χρονης είναι ραγδαίες καθώς στο κάδρο έχει μπει και ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών του ζευγαριού από την Πάτρα. Μάλιστα ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, τα κρατημένα δείγματα ιστών μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

Περιμένοντας τα πορίσματα για την Ιριδα και την Μαλένα -Τα ύποπτα στοιχεία
Τώρα οι Αρχές ερευνούν για κοινά στοιχεία με αυτά της Τζωρτζίνας και στις υποθέσεις των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Ηδη αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας. Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ.Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι έτοιμο το εν λόγω πόρισμα.

Κομβικός πάντως μπορεί να είναι και πάλι ο ρόλος του υπερσύγχρονου εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Νικόλαο Ράικο. Σύμφωνα με επιστήμονες που έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, ένα από τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη σε συνδυασμό με την κεταμίνη που της χορηγήθηκε , δημιούργησε μεγαλύτερη καταστολή με αποτέλεσμα να είναι 100% φονικό το αποτέλεσμα – αν και από μόνη της η δόση ήταν θανατηφόρα.

Λέων: Επαναξιολόγηση των θανάτων των δύο πρώτων παιδιών
Σχετικά με τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας, πριν από την Τζωρτζίνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είπε πως «υπήρξε εντελώς άστοχη ιατροδικαστική έκθεση από την πρώτη συνάδελφο, άρα εδώ μένει η τριμελής επιτροπή να ολοκληρώσει την επαναξιολόγηση της υπόθεσης και να μας δώσει μια αξιόπιστη αιτία θανάτου. Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη είναι το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις τοξικολογικές εξετάσεις και στο πρώτο παιδί και σε εκείνο δεν είχε βρεθεί τοξική ουσία».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει κάποιος από κεταμίνη και να μην βρεθεί στο αίμα του κεταμίνη», διευκρίνισε ο κ. Λέων, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε αποτέλεσμα από δύο τοξικολογικά εργαστήρια που επιβεβαιώνει ότι η δόση ήταν τέτοια που οδήγησε στον θάνατο».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι «δεν ήταν από φυσικά αίτια ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, όλα τα ευρήματα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα».

Ψάχνουν και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα
Μάλιστα χθες προέκυψε ένα ακόμα στοιχείο, καθώς στην εκπομπή της Αγγελικής «Φως στο Τούνελ» η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».

Πώς εντοπίστηκε η κεταμίνη
Παράλληλα η κυρία Σαρδέλη αποκάλυψε ότι η κεταμίνη που εντοπίστηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του κοριτσιού. «Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε. Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε.
«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.

Η ιατροδικαστική έκθεση για την Ιριδα
Στην ιατροδικαστική έκθεση για την 6,5 μηνών Ίριδα, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπάρχει και ένα εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. «Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλενογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», όπως αναφέρει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Αγγελική Τσιόλα.
Παράλληλα ελέγχεται και ένα πανάκι που είχε εντοπιστεί στην κούνια του άτυχου βρέφους με 2-3 σταγόνες αίμα καθώς ότι αυτό το πανάκι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Τα ύποπτα στοιχεία στην ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα
Δυο χρόνια νωρίτερα από την Ίριδα είχε πεθάνει η Μαλένα. Τότε ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που δεν ήταν σύμφωνο με την κλινική της εικόνα γι’ αυτό και η περίπτωσή της επανεξετάζεται.
Μάλιστα όπως και στην περίπτωση της Ιριδας, στην Μαλένα εντοπίστηκαν γρατζουνιές, αυτή τη φορά στη μύτη.
Στην έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εντοπίζονται «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Παράλληλα από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα. Έντονη πνευμονική συμφόρηση», ενώ και στην Ίριδα αναφέρεται ως αιτία θανάτου εκτός από την αγενεσία φλεβόκομβου το πνευμονικό οίδημα που μπορεί όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.

 

www.iefimerida.gr”