Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε αποχέτευση βενζινάδικου έξω από το Κίεβο

Σκηνικό φρίκης στο χωριό Μπουζόβα,  το οποίο είχε καταληφθεί από τους Ρώσους

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα σε αποχετευτικό αγωγό πρατηρίου καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Κίεβο, κοντά στο χωριό Μπουζόβα το οποίο είχε καταληφθεί από τους Ρώσους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είδε αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο σημείο να χρησιμοποιούν ένα βυτιοφόρο για να αντλήσουν νερό από το εσωτερικό.

Τα θύματα έμοιαζαν να ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα, όμως σύμφωνα με τους κατοίκους θα μπορούσαν να ήταν μέλη της άμυνας της περιοχής.

Μια γυναίκα πλησίασε στη σκηνή και κοίταξε στο εσωτερικό προτού καταρρεύσει – αναγνώρισε το πτώμα από τα παπούτσια: «Ο γιος μου, ο γιος μου», φώναξε.

buzova1

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και περιμένει τις μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών προτού ανασύρει τις σορούς. Ίχνη αρμάτων μάχης ήταν ορατά πάνω στον δρόμο, ενώ κοντά στο πρατήριο βρίσκονταν δύο κατεστραμμένα άρματα μάχης.

Χθες, Σάββατο, ο Τάρας Ντίντιτς, τοπικός αξιωματούχος, ανακοίνωσε μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό πως πτώματα αμάχων είχαν βρεθεί σε τάφρο στο Μπουζόβα.

«Κατά τη διάρκεια της κατοχής, υπήρξαν ‘καυτά σημεία’ όπου πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν στον δρόμο Κιέβου-Ζίτομιρ. Κοντά στο χωριό Μρίγια όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο-εστιατόριο “Babouchkine Sad”, μια δεκαριά ιδιωτικά αυτοκίνητα πυροβολήθηκαν με ανθρώπους στο εσωτερικό», είπε ο Ντίντιτς στο δίκτυο ICTV.

«Κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Μπουζόβα, βρέθηκαν άμαχοι σε μία τάφρο. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπουζόβα στη διάρκεια πυρών με άρμα μάχης εναντίον ενός σπιτιού», είπε.