Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ ο ιερέας π. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος από την Τσάκωνη

Φωτεινό παράδειγμα φιλομάθειας και εργατικότητας αποτελεί ο σεμνός και ακούραστος ιερέας της ενορίας Τσάκωνης π. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ορκίζεται πτυχιούχος μεθαύριο Δευτέρα 4 Απριλίου από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι ο δεύτερο Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών που απέκτησε ο π. Δημήτριος ο οποίος διανύει αισίως το 67ο  έτος της ηλικίας του. Έχοντας βέβαια στην πνευματική του κιβωτό και το πτυχίο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής που απέκτησε στα χρόνια της πρώτης νιότης του.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο π. Δημήτριος εισήχθη στην Θεολογική Σχολή το έτος 1999 μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε την ίδια χρονιά ΄με τα τα παιδιά του. Αλλά η ανάγκη να αφοσιωθεί στις σπουδές των παιδιών τον ανάγκασαν να παρατείνει για αρκετά χρόνια τον ακαδημαϊκό του βίο.

Σήμερα παρά τα πολύ σημαντικά πνευματικά του εφόδια εξακολουθεί να διακονεί την μικρή ενορία της Τσάκωνης την οποία υπηρετεί με ευλάβεια και συνέπεια για περισσότερα από 20 έτη. Και αυτό είναι που τον έχει καταξιώσει στην συνείδηση όλων των κατοίκων του χωριού.

Η Καστοριανή Εστία του εύχεται πρώτα απ΄ όλα υγεία, μακροημέρευση και νέες κατακτήσεις πνευματικών οριζόντων στον μέλλον