Δυτική Όχθη: Από ισραηλινά πυρά σκοτώθηκε Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazeera

Νεκρή έπεσε δημοσιογράφος από την Ιορδανία στη Δυτική Όχθη.

Η Ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera (Κατάρ) σκοτώθηκε από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

 

Έκανε ρεπορτάζ στην Τζενίν

Το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν η ιορδανή δημοσιογράφος μετέδωσε επίσης πως η Σιρίν Αμπού Άκλεχ τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ενώ έκανε ρεπορτάζ στην Τζενίν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Την πληροφορία ότι η δημοσιογράφος είναι νεκρή επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Καταδίκη από το Κατάρ – Να τερματιστεί η «ισραηλινή κρατική τρομοκρατία»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε μέσω Twitter τη δολοφονία γνωστής ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera  από την «ισραηλινή κατοχή» στη Δυτική Όχθη νωρίτερα σήμερα από πυρά ανδρών της «ισραηλινής κατοχής» και κάλεσε να τερματιστεί η «ισραηλινή κρατική τρομοκρατία».

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι η Σιρίν Αμπού Άκλεχ έπεσε νεκρή όταν χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά καθώς κάλυπτε βίαια επεισόδια στην Τζενίν, όπου διεξαγόταν επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Το ισραηλινό γενικό επιτελείο όμως ανέφερε ότι η δημοσιογράφος μπορεί να χτυπήθηκε από Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών «μαζικών» πυρών.