Έδρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad στη χώρα μας το Άργος Ορεστικό

Το μοναδικό στον κόσμο μόνιμο κτίριο που κατασκευάστηκε για αγώνες ράλι εκτός πίστας

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του κτιρίου διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad, ενόψει της σημερινής έναρξης της μεγάλης γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Δήμο μας.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο 640 τ.μ. που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στη συνεργασία πολλών ανθρώπων οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να καταφέρουν το ακατόρθωτο. Θα αποτελέσει τη βάση διοίκησης του ράλι και παράλληλα θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διεξαγωγή στην περιοχή μας και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων που μπορούν να προσδώσουν εναλλακτικό εισόδημα και τουρισμό.

 «Αποδείξαμε στην πράξη, πως όταν υπάρχει σωστή χημεία και συνεργασία, μπορεί ο δημόσιος φορέας να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό και να κάνει θαύματα σε ελάχιστο χρόνο, όπως αυτό εδώ το κτίριο. Κάτι που δε νομίζω πως το έχουμε ξαναζήσει στην περιοχή μας. Ας αποτελέσει λοιπόν παράδειγμα και κανόνα για όλα τα έργα» τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στη διοίκηση του Δήμου δείξαμε, πως τα έργα και μόνο ως ιδέα, μας γεμίζουν απέραντη ενέργεια για δημιουργία. Δείξαμε, πως το βασικό μας πλεονέκτημα, είναι η έμπνευση και το όραμα από τη μια, η επιμονή και η σκληρή δουλειά από την άλλη. Δεν αμφιβάλλαμε στιγμή ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που μπορεί για κάποιους άλλους να είναι ακατόρθωτο. Δεν επιτρέψαμε στιγμή ο χρόνος να σταθεί εμπόδιο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε ξεχωριστά σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, ευχαριστώντας τους προσωπικά: «Για να φτάσουμε όμως σήμερα εδώ, πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να ξενυχτήσουν, να αγχωθούν και να μοχθήσουν και πάνω από όλα να πιστέψουν στην υλοποίηση του οράματος. Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ονοματεπώνυμο», είπε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος επεσήμανε πως: «ο σημαντικός αυτός θεσμός αποκτά πλέον μόνιμες εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς έχουν τις προδιαγραφές να φιλοξενήσουν και άλλες διοργανώσεις».

Για το έργο, αλλά και συνολικά τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «ήρθα πέρυσι στο Άργος Ορεστικό, γνώρισα την περιοχή διαφορετικά και υιοθέτησα το πάθος που εξέπεμπε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, μετέπειτα ο Περιφερειάρχης και μετέπειτα όλοι όσοι αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Να γίνει δηλαδή το Άργος Ορεστικό η έδρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad για τη χώρα μας. Πλέον έχει ταυτότητα. Η Ελλάδα δεν ψάχνεται. Η Ελλάδα έχει έδρα και είναι εδώ. Είναι σε αυτό το κτίριο που έγινε με τη συνεργασία πολλών ανθρώπων».

«Μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο Άργους Ορεστικού, μια μεγάλη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία τα εγκαίνια αυτού του υπερσύγχρονου κτιρίου που αποτελεί το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad της χώρας. Άραγε πόσα άλλα τέτοια γεγονότα ζούμε στην περιφέρειά μας; Τολμώ να πω ότι είναι το πρώτο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Βουλευτής ΝΔ Νομού Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ενώ ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο, παρουσία πλήθους επίσημων φορέων και κόσμου.

Ακολούθησε περιήγηση στο κτίριο και συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας, τόσο ο επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας Κώστας Θεολόγης, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης εξήραν τη σημασία ύπαρξης του συγκεκριμένου κτιρίου, το οποίο όπως είπαν «είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει κτιστεί για αγώνες ραλι εκτός πίστας και αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας». Μάλιστα, υπογραμμίστηκε πως ο στόχος πλέον των διοργανωτών είναι του χρόνου να αιτηθούν στη FIA τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο κύπελλο που είναι η ανώτερη κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, να υπενθυμίσουμε ότι το ράλι ξεκινά σήμερα Πέμπτη 26 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «FIA Cross Country Bajas European Cup» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και θα έχει συνολικό μήκος διαδρομών 930 χιλιομέτρων με 590 εξ αυτών να είναι Ειδικές Διαδρομές που θα καθορίσουν και τον τελικό νικητή. Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων, ενώ θα ακολουθήσει after party με τον dj Big Daddy, ανοιχτό για όλο τον κόσμο.

Μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του site του Δήμου στη διεύθυνση www.argosorestiko.gr/rallygreeceoffroad μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του 9ου Rally Greece Offroad, τις παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και να δείτε μέσω Google Maps όλα τα σημεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά και με ασφάλεια τους αγώνες.

Παράλληλα, θα υπάρχουν μεταδόσεις από την ΕΡΤ και την Cosmote TV, ενώ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του αγώνα θα είναι διαθέσιμο live streaming με καθημερινή διάρκεια 8-10 ωρών που θα περιλαμβάνει συνεχή ροή της εξέλιξης του αγώνα αλλά και στιγμιότυπα από τις ειδικές διαδρομές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ