Έναρξη λειτουργίας του ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανελαίων στις Πρέσπες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 η έναρξη λειτουργίας του ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανέλαιων στις Πρέσπες. Το ΑΤΜ τοποθετήθηκε στον Λαιμό Πρεσπών (έξω από το Δημαρχείο). Το σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων θα αφορά τα νοικοκυριά και υλοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή – Less Waste II».

Μέσω της πλατφόρμας ανακύκλωσης τηγανελαίων  μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποδεκτά λάδια, να μάθετε ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις από τη λανθασμένη διαχείριση του λαδιού ως απόβλητο και να βρείτε σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα ΑΤΜ αλλά και οι πορτοκαλί κάδοι στους οποίους μπορούμε να ανακυκλώσουμε τηγανέλαια. Επίσης, με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα και αφού ενεργοποιήσετε τον προσωπικό σας κωδικό barcode θα μπορείτε να μαζεύετε πόντους επιβράβευσης.

Τα μπουκάλια συλλογής, τον κωδικό barcode και τον οδηγό ανακύκλωσης τηγανέλαιων μπορείτε να προμηθευτείτε από τον Δήμο Πρεσπών (για τους κατοίκους του Δήμου Πρεσπών) ή τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

  • τον Δήμο Πρεσπών στο 22385351321
  • τη ΔΙΑΔΥΜΑ στο 2461045531

Η ανακύκλωση τηγανελαίων μέσω των πράσινων ΑΤΜ έχει ξεκινήσει ως τώρα σε Κοζάνη, Αμύνταιο, Νεστόριο, Φλώρινα, Καστοριά και Πρέσπες και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε πότε θα ξεκινήσει στην περιοχή σας!

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι: