26 Μαΐου 20221min0

Εντυπωσιασμένος από την Έκθεση του Φ. Σαμανόπουλου ο Κριτικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης

Στην Καστοριά, με αφορμή την Έκθεση του Φίλιππου Σαμανόπουλου   «Η ζωή μέσα από τα ερείπια – Η επιστροφή των καρφιών» βρέθηκε ο Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και γνωστός Κριτικός Τέχνης, Μάνος Στεφανίδης, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Τον κ. Στεφανίδη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αθανάσιο Ρήμο, όπου είχαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με κεντρικό θέμα τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό, ο κ. Στεφανίδης γνώρισε στον χώρο που φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες η πολύ πετυχημένη έκθεση, τον δημιουργό της, Φίλιππο Σαμανόπουλο και απόλαυσε μια ξενάγηση με τον ιδιαίτερα χαρισματικό τρόπο του καλλιτέχνη.

Η επίσκεψη – ξενάγηση και ανταλλαγή σκέψεων περί τέχνης και πολιτισμού με μικρούς μαθητές, το πρωί, ήταν η αρχή μιας όμορφης μέρας που κορυφώθηκε με την ζωηρή ομιλία-ξενάγηση στο κοινό της Καστοριάς, που έδωσε το “παρών” στο Αρχοντικό Μπασάρα, νωρίς το απόγευμα.

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την έκθεση και το Αρχοντικό Μπασάρα όπου φιλοξενείται, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πόλη της Καστοριάς την οποία επισκέφθηκε για πρώτη -αλλά σίγουρα όχι τελευταία, όπως είπε- φορά, χθες.

Τον κ. Στεφανίδη προσκάλεσε ο Δήμος Καστοριάς μετά από πρόταση του Διευθυντή του 3ου Λυκείου Καστοριάς, Αναστάσιου Παπαδόπουλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες