Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την αποκατάσταση της αδικίας με τη μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών σε όλους τους εκτελούντες υπηρεσία στα Ε.Φ. της ΠΕ Καστοριάς

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου με τη συνυπογραφή των Τομεαρχών Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεόδωρου Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών σε όλους τους εκτελούντες υπηρεσία στα Ε.Φ. της ΠΕ Καστοριάς.

 

Είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η αδικία που υφίσταται το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην ΠΕ Καστοριάς, καθώς στελέχη του, μη υπηρετούντα στη μονάδα προκαλύψεως, τα οποία επί σειρά ετών εκτελούν υπηρεσία αρχιφύλακα φυλακίων, δε λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου, που αποδίδεται στους υπολοίπους συναδέλφους τους που εκτελούν την ίδια υπηρεσία.

 

Γραφείο Τύπου

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Εθνικής Άμυνας

Οικονομικών

 

Αθήνα, 6 Μαΐου 2022

 

Θέμα: «Αποκατάσταση αδικίας με τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στους εκτελούντες υπηρεσία στα Ε.Φ. της ΠΕ Καστοριάς»

Προβληματισμός και αίσθημα αδικίας διακατέχει το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην ΠΕ Καστοριάς, καθώς στελέχη του, μη υπηρετούντα στη μονάδα προκαλύψεως, επί σειρά ετών, εκτελούν υπηρεσία αρχιφύλακα φυλακίων σύμφωνα με τις διατάξεις του Φ.845/5/20474/Σ.307/30 Ιαν 20/9η ΤΑΞ ΠΖ/1ο ΕΓ που ορίζουν ότι: «στελέχη που δεν ανήκουν οργανικά στις Μονάδες Προκαλύψεως, δύναται να οριστούν υπηρεσία σε Φυλάκια Προκάλυψης κάτω των 60χλμ. από την έδρα της Μονάδας τους, με μέριμνα του ΑΔΦ και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται αποζημίωσης (ΗΕΕ)» και δε λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 127 του νόμου 4472/2017 «στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων… που υπηρετούν στις μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης)… χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ».

Επειδή, η άνιση επιδοματική μεταχείριση εγείρει εκτός από οικονομικά και ηθικά ζητήματα,

Επειδή, οι εκτελούντες τα ίδια καθήκοντα και υπηρεσίες πρέπει να αμείβονται ισότιμα,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αδικίας με τη χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών στο στρατιωτικό προσωπικό που δεν ανήκει οργανικά στις Μονάδες Προκαλύψεως της Π.Ε. Καστοριάς αλλά εκτελεί υπηρεσίες στα Ε.Φ. της περιοχής;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Δρίτσας Θεόδωρος

Τσίπρας Γιώργος