Φιάσκο με την… 24η “Επανεκκίνηση” του Φράγματος Νεστορίου

Με σκυμμένα τα κεφάλια επιστρέφει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η πολυμελής αντιπροσωπεία των τοπικών φορέων της Καστοριάς, μετά την… 24η αποτυχημένη απόπειρα “επανεκκίνησης” του Φράγματος Νεστορίου.

Είχαν προηγηθεί κάποιες μάλλον υπερφίαλες δηλώσεις για την πορεία του έργου τόσο από τον “οικοδεσπότη” δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, όσο και από την Διευθύντρια του Πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, που θεωρούσαν το Φράγμα “τελειωμένη υπόθεση”.

Όμως οι εξελίξεις στο υπουργείο που κατέληξαν σε απόλυτο φιάσκο, μάλλον τους προσγείωσαν ανώμαλα. Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του kastorianiestia.gr οι ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να αποφύγουν περαιτέρω δεσμεύσεις κατέφυγαν στην γνωστή μέθοδο “όταν δεν θέλεις να λυθεί ένα θέμα συστήνεις μία επιτροπή”.

Έτσι αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου που θα επεξεργαστεί το ποσό της αποζημίωσης της Κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το Φράγμα του Νεστορίου, μετά την δικαστική απόφαση.  Η επιτροπή θα έχει έτοιμο το πόρισμα σε τρεις μήνες και θα το κοινοποιήσει στην Κοινοπραξία με το ερώτημα αν θέλει να συνεχίσει το έργο. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης επιλέγεται ο τρίτος ανάδοχος που είναι η ΤΕΡΝΑ και αν και αυτή αρνηθεί θα γίνει επαναδημοπράτηση του έργου.

Δηλαδή Ζήσε Μάη μου….