Αρχική Ελλάδα Οικονομία Νέες ραγδαίες ανατιμήσεις: Θα… πετάξει στα ύψη η τιμή του κοτόπουλου

Νέες ραγδαίες ανατιμήσεις: Θα… πετάξει στα ύψη η τιμή του κοτόπουλου

Το μπαράζ ακρίβειας σε βασικά προϊόντα αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα των πολιτών, καθώς τα νοικοκυριά χτυπιούνται από απανωτά κύματα ανατιμήσεων.

Όμως τα πράγματα αναμένεται να γίνουν και πολύ χειρότερα, καθώς στο κάδρο μπαίνει τις επόμενες ημέρες το κρέας.

Με το εγχώριο μοσχάρι να έχει ανατιμηθεί μέσα σε δύο χρόνια κατά 4 ευρώ το κιλό με την τιμή του να κυμαίνεται το 2020 έως τα 9 ευρώ και αυτές τις ημέρες να φθάνει και τα 13 ευρώ το κιλό, οι ανατιμήσεις θα φέρουν σε περαιτέρω απόγνωση τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ένα από τα πιο φθηνά είδη κρέατος, το κοτόπουλο αναμένεται το επόμενο διάστημα να φθάσει και τα 5 ευρώ το κιλό ακολουθώντας μια σειρά ανατιμήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα 2,7 το κιλό για να φθάσει τον Μάιο τα 4 ευρώ και 30 λεπτά.

«Το κρέας έχει φθάσει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν», δηλώνει ο κρεοπώλης Βαγγέλης Λύκος ενώ καταναλωτής επισημαίνει στο OPEN ότι «αγοράζουμε μόνο αυτά που πρέπει.

Η ακρίβεια χτυπά και το ψωμί την τιμή του οποίου επηρεάζει εκτός από το σιτάρι και η αστρονομική αύξηση στο ηλιέλαιο που έχει φθάσει να πωλείται από τα 1.330 δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τόνος στα 2250. Την ίδια ώρα μεγάλος βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά παραμένει το κόστος των καυσίμων με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί από την αρχή της εβδομάδας λόγω νέων αυξήσεων.