Πάτρα: Τεράστια ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης — Όσα αναφέρονται στο πόρισμα

Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο θάνατος της 9χρονης οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία, την κεταμίνη. Παράλληλα, αναφέρονται ευρήματα όπως βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Αυτό πάντως που προκαλεί αίσθηση είναι η ποσότητα μαμούθ που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, βρέθηκε η ποσότητα των 6,5 ml ανα λίτρο αίματος, την ώρα που στη βιβλιογραφία, με 114 καταγεγραμένους θανάτους, η ποσότητα που είχε βρεθεί δεν ξεπερνούσε τα 2,4 ml.

Από τους χρόνους προέκυπτε ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί ενδοφλέβια. Και αυτό γιατί ήταν άμεσος ο θάνατός της.

Στο πόρισμα υπάρχει υποσημείωση που προτείνει εκταφή του παιδιού προκειμένου να ληφθούν δείγματα από το τριχωτό της κεφαλής ώστε να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί κεταμίνη και προγενέστερα, ενώ αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Η όποια απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την ανακρίτρια, ενώ όσον αφορά στα άλλα δύο παιδιά, για τα οποια αναμένονται τα πορίσματα, δεν θα χρειαστεί εκταφή.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη