Κλείνουν εμβληματικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης

Αντιμέτωπη με τις επιλογές της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Καστοριά, που την οδηγούν στην καταστροφή και τον αφανισμό του επιχειρηματικού κόσμου της.

Διαστάσεις… επιδημίας έχουν πάρει πλέον τα πολλά “λουκέτα” που μπαίνουν σε επιχειρήσεις της Καστοριάς από την αρχή της σεζόν.

Κάποιες μάλιστα από αυτές  “κλείνουν για να ανοίξουν στα νησιά”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, για να ενταχθούν στην βιομηχανία του τουρισμού που θα τους εξασφαλίσει την βιωσιμότητά τους στο εγγύς μέλλον.

Μετά από την γνωστή κρεπερή που άντεξε την “μοναξιά ” της οδού Μητροπόλεως, σ΄ όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης  και της πανδημίας, σειρά πήρε γνωστό εστιατόριο με γκουρμέ γεύσεις στην βόρεια παραλία. Ενώ η άλλοτε εμπορική οδός Ερμού , βλέπει ένα – ένα τα καταστήματα να μετακομίζουν προς άλλες  διευθύνσεις.

Το τελειωτικό  “χτύπημα” στην Κάτω Αγορά (η πάνω αγορά έχει νεκρώσει προ πολλού) θα επέλθει με την φημολογούμενη μετακόμιση της Εθνικής Τράπεζας προς την Λεωφόρο των Κύκνων.

 

Και έπεται συνέχεια…