ΈΙΝΔΥΜ: Το σχέδιο για απόλυση των 5 ειδικευόμενων Παθολόγων και 2 ειδικευόμενων Παιδιάτρων του ΓΝ Καστοριάς δεν θα περάσει!

Τις τελευταίες μέρες γνωστοποιήθηκε σε 7 ειδικευόμενους του ΓΝ Καστοριάς ( 5 ειδικευόμενοι στην Παθολογική, 2 ειδικευόμενοι στην Παιδιατρική) ότι δεν θα γίνει ανανέωση της σύμβασής τους, και να πάρουν τις προβλεπόμενες χρωστούμενες άδειές τους. Ο λόγος που επικαλέστηκε η διοίκηση εξ ονόματος του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας το παραπάνω είναι «ότι κοστίζουμε, και η Διοίκηση δεν έχει χρήματα να μας πληρώνει άλλο».

Πρόκειται για ειδικευόμενους που είναι σε παράταση, έχει ολοκληρωθεί δηλαδή το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης που καλύπτει το ΓΝ Καστοριάς σαν δευτεροβάθμιο επαρχιακό Νοσοκομείο και είναι σε αναμονή διορισμού τους σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους ως Ειδικευόμενοι Ιατροί και απόκτηση του τίτλου Ειδικότητάς τους.  Είναι επί παράταση Ιατροί που καλύπτουν κενές θέσεις στο Νοσοκομείο όπου υπάρχει ανάγκη και έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται στις κλινικές τους ειδικά με τα τεράστια κενά που υπάρχουν αλλά και τις απαιτήσεις ιδιαίτερα μέσα στον covid- 19.

Είναι αποκαλυπτικό ότι με την παραπάνω ενέργεια θα μείνουν 6 από 11 ειδικευόμενους  στην Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική ώστε να εξυπηρετούν 6 ΤΟΜΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: ύποπτα covid-19, Παθολογική Κλινική, διακομιδές, Καρδιολογική κλινική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Ιατρείο post covid. Αντίστοιχα στην Παιδιατρική μετά από αυτές τις απολύσεις θα παραμείνουν 2 ειδικευόμενοι Ιατροί από 5 που ήταν τώρα να καλύπτουν Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Παιδιατρική, Παιδιατρική Κλινική, Τακτικά Ιατρεία, Ύποπτα covid-19, Μαιευτική Κλινική, Διακομιδές.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα επάνδρωσαν με όλες τις δυνάμεις τους  το ΓΝ Καστοριάς ώστε να συμβάλουν παρά τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην υγεία του λαού της Καστοριάς, η Διοίκηση τώρα θέλει να προβεί σε αυτές τις απολύσεις. Μας προκαλεί οργή το γεγονός ότι οι Διευθυντές των Κλινικών  αλλά και όλο το προσωπικό θεωρεί ζωτικής σημασίας την παρουσία τους αλλά και την πρόσληψη και άλλων υγειονομικών και η Διοίκηση αντί να προβεί σε ανανέωσή τους και σε μαζικές προσλήψεις και άλλων υγειονομικών προβαίνει σε μαζικές απολύσεις. Ήδη είναι γνωστές οι απολύσεις των 10 συμβασιούχων εργαζομένων και έρχονται να προστεθούν και οι δικές τους απολύσεις σε αυτές.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι κόστους οφέλους με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό ώστε «ο προϋπολογισμός» του Νοσοκομείου ΑΕ να είναι όσο πιο μικρός γίνεται με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών της Καστοριάς.  Τα σχέδια αυτά έρχονται να υπηρετήσουν τους μειωμένους προϋπολογισμούς στην Υγεία που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις  έχουν υπηρετήσει και ψηφίσει. Έρχονται να υπηρετήσουν το σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» στη Δυτική Μακεδονία μετατρέποντας το Νοσοκομείο Καστοριάς σε Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους φορείς της Καστοριάς, τους συλλόγους και τα σωματεία να πάρουν θέση.

Απαιτούμε:

  1. Να μην περάσει το σχέδιο για απόλυση 7 γιατρών του ΓΝ Καστοριάς.
  2. Να ανακληθούν οι απολύσεις των συμβασιούχων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  3. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΓΝ Καστοριάς.

Καλούμε σε στάση εργασίας την Τετάρτη 22/06 ώρα 9πμ στην πύλη του Νοσοκομείου που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει και η ΕΙΝΔΥΜ.