Εκλογές: Οι τρεις ημερομηνίες που «παίζουν» και οι διακοπές που δεν θα γίνουν

Δύο ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου και μία τον Οκτώβριο έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιό τους οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

18 και 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου είναι οι τρεις Κυριακές που έχουν προκριθεί ως οι καταλληλότερες για το στήσιμο πρόωρων καλπών, αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει, τελικά, να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία εντός του φθινοπώρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετρήσει στις αρχές του Αυγούστου τα δεδομένα προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα επιμείνει στην απόφασή του για εξάντληση της τετραετίας ή αν θα πάει σε μία βραχύβιο προεκλογική περίοδο προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει με άνεση να καταρτίσει προϋπολογισμό για το νέο έτος.

 

Για αυτό το λόγο έχει ζητήσει άπαντες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές μετά το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου. Εκεί περίπου τοποθετεί την τελική του απόφαση και δεν αποκλείεται να δούμε λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο «ένα διάγγελμα με κοντομάνικο» στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που είναι αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση οι τρεις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν προκριθεί καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί και επαναληπτική ψηφοφορία, οι οποία τοποθετείται για το τέλος Οκτωβρίου.

 

ΑΖ