“Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται…”, λέει μια λαϊκή παροιμία.
Και εν προκειμένω μιλάμε για σφοδρό πολιτικό έρωτα που μας προέκυψε τελευταία, μεταξύ περιφερειάρχη και δημάρχου Άργους Ορεστικού.
Και εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία!

Ειδικά μετά την “προίκα” των 11 εκ. (από τα 30 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας) που έδωσε ο περιφερειάρχης στον Δήμο Άργους Ορεστικού, για την επαναδημοπράτηση της “Διευθέτησης της κοίτης του Αλιάκμονα”.

Αποκορύφωμα όμως αυτού του “ειδυλλίου” ήταν η απομάκρυνση του Πασχάλη Οικονομίδη από την θέση του γενικού διευθυντή της Περιφέρειας. Μόλις έγινε γνωστό ότι αυτός κινείται παρασκηνιακά και προωθεί άλλη υποψηφιότητα, από αυτή του Πάνου Κεπαπτσόγλου στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Ενώ αντίθετα ο Γ. Κασαπίδης διατηρεί στην έμμισθη θέση (και άκρως δημοσιοσχετίστικη) του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, τον απόστρατο στρατηγό
Γρηγόρη Γρηγοριάδη, ο οποίος από καιρό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ως υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Καστοριάς! Προφανώς οι επιλεκτικές συμπεριφορές του περιφερειάρχη από την Περιφέρεια δύο ταχυτήτων, έχουν μετακυληθεί και στους δημάρχους…. δύο προτεραιοτήτων… χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα.

Υ.Γ. Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι παρόμοιο πολιτικό “φλερτ” είχε αναπτυχθεί
προεκλογικά μεταξύ του πρώην περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και του δημάρχου
Π. Κεπαπτσόγλου. Αλλά μόλις άνοιξε η κάλπη των εκλογών του 2019 (και ο Γ. Κασαπίδης πήρε 53% στο Άργος Ορεστικό)  αυτό κατέληξε σε ένα  καθόλου βελούδινο “διαζύγιο”…