Καστοριά: Πολυκατάστημα “πυροβολεί” με υπερήχους, πουλιά και τετράποδα

Με αφορμή την τοποθέτηση μηχανήματος υπερήχων από γνωστό πολυκατάστημα τροφίμων της πόλης το μέλος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε ως εξής:

Το γεγονός ότι όλα τα είδη ζώων διαθέτουν μια «ζωική φύση» θεωρείται από όλους μας προφανές και αποδεικτό. Το ότι σαν άνθρωποι ξεχωρίζουμε απ’τα άλλα είδη ανατομικά και λειτουργικά δεν μας καθιστά ξεχωριστούς και κυρίαρχους προς τα άλλα έμβια. Καθορίζουμε δυστυχώς την συμπεριφορά μας με ευφυείς τρόπους, για να δικαιολογούνται οι πράξεις μας…
Έτσι λοιπόν έκανε μεγάλο πολυκατάστημα τροφίμων ξένων συμφερόντων θεωρώντας παράσιτα οτιδήποτε ΔΕΝ συναλλάσσεται με το ταμείο του.
Τοποθέτησε με την κατακτητική λογική πού πρεσβεύει ένα μηχάνημα υπερήχων για να αποτρέψει στην ακτίνα που αυτό επιθυμεί , πετούμενα , τετράποδα και έρπωντα είδη καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο . Χωρίς να λάβει υπόψην του τον εξωτερικό χώρο και όχι τίς αποθήκες του πού μπορεί να πράττει κατά το δοκούν .
Το κύριο έγκλημα ήταν τα σπουργιτάκια που κάθονταν στα τροχήλατα καρότσια…και ‘’εκ τού ορθού ‘’ τους πλήρωναν… έτσι την πλήρωσαν κάτι αδεποτάκια κάτι δεντράκια απέναντι που χάσανε τα πουλιά τούς και πολλά άλλα πού δεν αντέχουν να τρυπάει ο εγκέφαλος τούς από τούς υπερήχους !!!
Εφιστώ βέβαια την προσοχή των γονέων του απέναντι προσχολικού κτιρίου αλλά και των εργαζομένων τής υπηρεσίας που γειτνιάζει με το κτίριο για την έντονη νευρικότητα και άσκοπη ανησυχία πού μπορεί να διαθέτουν … τα ζωάκια το κατάλαβαν και έφυγαν.
Τέλος μιλώντας γραπτά με τον κεντρικό υπολογιστή της εταιρείας σάν εκπρόσωπο της, να ρωτήσω για την έγκριση και νομιμότητα τού κολοσσιαίου για το είδος του μηχανισμού…περιμένω μήνυμα.
Υ.Γ
” Βάλε ακόμα δύο σοκολάτες παραπάνω καί καραμέλες κυρ Παντελή.. θα το κάψουμε το απόψε το μυαλό μας “