Νοέμβριος 2013: Η πρώτη… “επανεκκίνηση” του Φράγματος Νεστορίου

Νοέμβριος 2013: Η πρώτη… “επανεκκίνηση” του Φράγματος Νεστορίου από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαφτάρη και με πρωταγωνιστές την τότε βουλευτή και εκ νέου υποψήφια  της Ν.Δ. Μαρίας Αντωνίου και του νυν και αεί δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου. Εδώ η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα και δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο κανόνας που καταλήγει σε φάρσα…

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε τότε: Η σημερινή κυβέρνηση δίνει μια προτεραιότητα στα έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Το φράγμα Νεστορίου είναι ένα έργο που είχε σταματήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, βλέπουμε ότι αυτή την στιγμή υλοποιείται σ΄ ένα πολύ καλό ποσοστό και με χρονοδιαγράμματα σε πολύ γοργούς ρυθμούς.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή της Καστοριάς, στην ύδρευση και στην άρδευση. Αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ταυτόχρονα δημοπρατείται η μελέτη του αρδευτικού κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως είπε ο υπουργός δεν μπορούμε να έχουμε μια λιμνοδεξαμενή αν δεν υπάρχουν τα συνοδά έργα”.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε τώρα: «Είμαστε στην διαδικασία επανεκκίνησης του έργου»

Στο περιθώριο του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη είχα την ευκαιρία να έχω μία κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά.
Στη συνάντησή μας ενημερώθηκα και για το Φράγμα Νεστορίου. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός έχουμε θετικές εξελίξεις καθώς το έργο ξεκινάει και πάλι. Αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια είμαστε στην διαδικασία επανεκκίνησης του έργου, που αφορά στην κατασκευή του φράγματος Νεστορίου.
Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί δίνοντας τέλος στην στασιμότητα και την αβεβαιότητα. Γιατί εμείς μιλάμε με πράξεις!

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας