Ολυμπία Τελιγιορίδου για τα ψέματα της ΝΔ για το φράγμα Νεστορίου: “Άνθρακας ο θησαυρός”

Η ΝΔ νομίζει πως οι πολίτες της Καστοριάς είναι μειωμένης αντίληψης, γι’ αυτό πιστεύουν πως μπορούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Πριν την χθεσινή πολυδιαφημισμένη συνάντηση τους στο ΥΠΑΑΤ φρόντισαν και έκαναν μεταξύ τους μια κούρσα ταχύτητας, για το ποιος θα χρεωθεί μια πιθανή θετική εξέλιξη για το φράγμα Νεστορίου. Πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πως κανείς τους δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και περίμεναν τη λύση να έρθει από μόνη της.

Αφού, λοιπόν, κανόνισαν μια συνάντηση στην πλατεία Βάθης παρουσία όλων των τοπικών θεσμικών εκπροσώπων, έπεσε αμέσως το προσωπείο της ανεπάρκειάς τους τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σε τρεις μήνες το Υπουργείο θα διορίσει μια επιτροπή και μετά αυτή η επιτροπή θα διαπραγματευθεί με την εταιρεία το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει η εταιρεία από τη δίκη που κέρδισε στα δικαστήρια το 2020.

Γιατί εδώ και 2 χρόνια, από το 2020 μέχρι σήμερα, δεν συστάθηκε αυτή η επιτροπή;

Γιατί καθυστέρησαν δύο χρόνια; Τι περίμεναν;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν κάποιοι στην Αθήνα και εδώ και καθυστερούν το έργο;

Φοβούνται να συγκρουστούν με την εταιρεία; Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία που η ΝΔ ικανοποίησε τα χατίρια της για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, χατίρια με το αζημίωτο βέβαια, που κόστισαν στον ελληνικό λαό 50 εκατομμύρια ευρώ!

Προεκλογικά, όλα ανεξαιρέτως, τα στελέχη της ΝΔ δήλωναν με βαρύγδουπο ύφος ότι σε ένα μήνα ξεκινάει το έργο. Από τότε, εδώ και τρία χρόνια, προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και κάθε μήνα λένε πως τον επόμενο μήνα το φράγμα Νεστορίου ξεκινάει.

Συνεχίζουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, κοροϊδεύοντας τους Καστοριανούς. Όσο μάλιστα για το άλλο φράγμα της Διποταμίας, ήδη το έριξαν στις καλένδες, παρά το κατά καιρούς δήθεν ενδιαφέρον τους.

Αλλά όπως λέει και ο λαός μας: “Όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει”.

Αυτό πλέον το γνωρίζουν οι πολίτες της Καστοριάς, γι’ αυτό η ΝΔ θα βρει στις κάλπες τα αποτελέσματα των υπερφίαλων ψεμάτων της.