Παράνομη υιοθεσία απετράπη στη Θεσσαλονίκη – Τέσσερις συλλήψεις

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και άλλα δύο ταυτοποιήθηκαν, στο πλαίσιο έρευνας από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας βρέφους λίγων ημερών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αντρόγυνο 49 και 47 ετών απευθύνθηκε σε 61χρονο δικηγόρο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε 38χρονη, στις 12 Ιουνίου, σε νοσοκομείο της πόλης, συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες το ζευγάρι είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δικηγόρος από κοινού με έναν 58χρονο βουλγαρικής καταγωγής, που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σε βάρος του 58χρονου μάλιστα, έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

efsyn.gr