Δημοσκόπηση της Εφημερίδας “Μακεδονία” για τις Περιφερειακές εκλογές στην Δυτική Μακεδονία και Γ. Κασαπίδη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα επιμέρους προβλήματα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας και πώς ιεραρχούνται αυτά σε καθεμιά από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η έρευνα «Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας (Northern Greece Insights- NGI)» της Populus Strategy and Insights, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «ΜτΚ».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

18-iLdyZ.JPG

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρώτο πρόβλημα αναδεικνύεται η ανεργία με συντριπτικό ποσοστό 65% και ακολουθούν η οικονομική ανάπτυξη και η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων με 31%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες λαμβάνει ποσοστό 16%.

.JPG

Ένας στους τρεις απαντά πως έχει «θετική ή μάλλον θετική γνώμη» για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη. Οι πολίτες σε ποσοστό 28% απαντούν πως έχουν αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη ενώ το 36% δεν έχει γνώμη.

Αναφορικά με το έργο του κ. Κασαπίδη ικανοποιημένο δηλώνει το 37%, δυσαρεστημένο το 46% και το 18% των ερωτηθέντων δεν ξέρει ή δεν απαντά. Επίσης, σχεδόν ένας στους δυο, σε ποσοστό 46%, απαντά πως ο κ. Κασαπίδης δεν πρέπει να επανεκλεγεί Περιφερειάρχης.