Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ανακύκλωση σε μαθητές Ρομά

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, η ΔΙΑΔΥΜΑ συνάντησε και ενημέρωσε τους μαθητές Ρομά του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά-ΑΠΘ, για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» της Δυτικής Μακεδονίας, σε αίθουσα του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για την ανακύκλωση και συγκεκριμένες πληροφορίες για τα υλικά που δεν ανακυκλώνονται.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν που πρέπει να πετάνε το κάθε τι, μέσα από δύο δια δραστικά βιωματικά παιχνίδια τα οποία ενίσχυσαν τις προφορικές γνώσεις που έλαβαν μέσω της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ. Ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, για τη χρήση του καφέ κάδου για τα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών) και σε τι είναι χρήσιμα (λίπασμα κομπόστ), καθώς επίσης, για τη χρησιμότητα της επαναχρησιμοποίησης και πως μπορούμε να την εισάγουμε σιγά -σιγά στην καθημερινότητά μας.

Τέτοιες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είναι απαραίτητες για την προστασία του περιβάλλοντος την οποία επιτάσσουν τα γεγονότα των τελευταίων ετών, αλλά και για να διατηρούμε την περιοχή μας όμορφη και καθαρή.

Το μήνυμα της ΔΙΑΔΥΜΑ:

Γιατί να ανακυκλώνουμε;

Η ανακύκλωση αποτελεί μια αναγκαία πρακτική, προκειμένου να:

  • Μειωθεί ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων
  • Εξοικονομηθούν πρώτες ύλες
  • Εξοικονομηθεί ενέργεια
  • Μειωθούν οι ρύποι παραγωγής

Πληροφορίες για το που πρέπει να τοποθετούμε το κάθε υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ: https://diadyma.gr/ti-petao-kai-pou/

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι: