25 Ιουλίου 20221min0

Facebook: Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο χρονολόγιό μας

Μία μεγάλη αλλαγή αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα αναφορικά με την εμφάνιση του χρονολογίου στο Facebook.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβασε ένα βίντεο στο προφίλ του όπου εξηγεί γιατί προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή. Είναι γνωστό πως η πλατφόρμα θέλει να προσεγγίσει το Tik Tok και έτσι προχώρησε σε έναν τεράστιο ανασχεδιασμό για την έκδοση των εφαρμογών του σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές.

 

Συγκεκριμένα, το χρονολόγιο του Facebook αλλάζει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίζοντας ουσιαστικά την πληροφορία που φτάνει στο χρήστη σε δύο διαφορετικές καρτέλες. Αφού ενημερώσετε την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας, θα δείτε στο κάτω μέρος μία ακόμη επιλογή, αυτή των «Feeds». Το βασικό χρονολόγιο παραμένει στην πρώτη καρτέλα που έχει την ονομασία «Home». Εκεί θα δείτε όλο το εξατομικευμένο περιεχόμενο που περιλαμβάνει Reels, Stories και άλλες πληροφορίες. Στην καρτέλα «Feeds» από την άλλη μεταφέρονται οι αναρτήσεις από τους φίλους και τους λογαριασμούς που ακολουθείτε, τις σελίδες αλλά και τα groups σας.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες ζητούν να μη χάνουν τις αναρτήσεις των φίλων τους. Με αυτόν τον τρόπο, το Home τμήμα της εφαρμογής θα γίνει κάτι σαν TikTok, αφού εκεί θα μπορείτε να δείτε πράγματα που το Facebook θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν ή θα σας αρέσουν.

Φέρεται πως ο λόγος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι πως ολοένα και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook.

Παράλληλα, στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη, κοινώς στο «Home», η Meta θα δώσει έναν χαρακτήρα μηχανής αναζήτησης που θα προωθεί  τη δουλειά δημιουργών ακόμη και σε άτομα που μπορεί να μην τους είχαν εντοπίσει καν. Σε ό,τι αφορά το «Feed», εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν κατηγοριοποιημένες τις αναρτήσεις που έρχονται από αυτούς που ακολουθούν και θα υπάρχουν και κάποιες επιλογές παραμετροποίησης.

Οι σχετικές ενημερώσεις στην εφαρμογή  έχουν ήδη ξεκινήσει και η Meta εκτιμά πως θα έχουν ολοκληρωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας μαζί με τις σχετικές αλλαγές για desktop και mobile εκδόσεις της πλατφόρμας.

in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες