Γ. Κορεντσίδης προς Ν Παπαθανάση: «Δεν θα δεχθούμε Περιφέρεια δύο ταχυτήτων»

Ουσιαστική και με συγκεκριμένα μέτρα ένταξη της Καστοριάς στο ΣΔΑΜ ζήτησε από τον Ν. Παπαθανάση ο Γ. Κορεντσίδης

 

«Δεν θα δεχθούμε Περιφέρεια δύο ταχυτήτων», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος, μαζί με στελέχη της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.»,  επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καστοριάς, προκειμένου να ενημερώσει για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως κυρίαρχα προβλήματα της Καστοριάς είναι η οικονομική ύφεση που οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, με αποτέλεσμα τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στο Νομό, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα λόγω μετανάστευσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Η Καστοριά παρακμάζει και έχει ανάγκη άμεσα από μέτρα και ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις, που θα δώσουν οικονομική ώθηση στην περιοχή» πρόσθεσε ο Δήμαρχος, ζητώντας την ισόρροπη κατανομή των πόρων του ΣΔΑΜ και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ζήτησε για άλλη μία φορά την επιδότηση του κόστους των εσωτερικών εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ, ταυτόχρονα, το ζήτημα του μεγάλου κόστους της ενέργειας που ταλανίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Επιπλέον, έθεσε και στον κ. Παπαθανάση, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το πάγιο αίτημα για την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών του Φράγματος Νεστορίου, η λειτουργία του οποίου είναι επιτακτική ανάγκη για τον πρωτογενή τομέα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες