Η Πηνελόπη Νίκα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 62η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία διεξήχθει το διάστημα από τις 12 έως 23 Ιουνίου, η 62η Διεθνής Σύνοδος για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Σύνοδο ήταν η Πηνελόπη Νίκα και ο Ιάσωνας Λαγός. H τελετή έναρξης της συνόδου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2022, στις 19:00 στον Λόφο της Πνύκας. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Τους νέους και τις νέες από όλο τον κόσμο, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης.

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμηνεύει η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του κυρίου Μιχάλη Παπαπέτρου. Συνοδεύει ο πιανίστας κύριος Θάνος Μαργέτης. Το βασικό θέμα της Συνόδου που διεξήχθει στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, από 12 έως 23 Ιουνίου, ήταν: «Το Ολυμπιακό Κίνημα και ο Ολυμπισμός στην ψηφιακή εποχή» με ειδικό θέμα: «Η προώθηση της σωματικής δραστηριότητας μέσω στρατηγικών ψηφιακής εμπλοκής και εικονικών αθλημάτων». Στη Σύνοδο των Νέων Ολυμπιακών Πρεσβευτών, συμμετείχαν 125 άτομα από 80 χώρες, ενώ υπήρχαν και 7 ομιλητές, 19 συντονιστές και 12 παρατηρητές.

Οι ομιλητές στη Σύνοδο ήταν: Καθ. Dr. Jim Parry (Μεγάλη Βρετανία), Dr. Alberto Carrio Sampedro (Ισπανία), Αναπλ. Καθ. Ian Brittain (Μεγάλη Βρετανία), Καθ. Dr. Emilio FERNÁNDEZ PEÑA (Ισπανία), Dr. Γιώργος Ηλιού (Ελλάς), Καθ.Vincent Pereira (GBR), Ms Zhang HONG (Kίνα).

Κατά τη διάρκεια της συνόδου οι νέοι είχαν επίσης της ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων “Olympic Day Run” που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία στις 19 Ιουνίου, νικητές του οποίου αναδείχθηκαν στις γυναίκες η Πηνελόπη Νίκα (Ελλάδα) και στους άνδρες ο Rodrigo Edward IDEUS FORERO (Κολομβία).