Καστοριά: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθροϋλοτομία

Σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας  περί αλλοδαπών και περί ραδιοσταθμών

 

Συνελήφθησαν χθες (11-07-2022) το πρωί, σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 26 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί ραδιοσταθμών.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, καθώς επίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,  προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς τον 28χρονο να μεταφέρει υλοτομημένη ξυλεία οξυάς -2- κυβικών μέτρων από δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία και τον 26χρονο να συμμετέχει στην ανωτέρω μεταφορά ως παρατηρητής.

 

Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) άλογα, δύο (2) ημίονοι, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) φορητοί πομποδέκτες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.