Κωπηλασία: Τρία ακόμη χρυσά κι ένα χάλκινο για την Ελλάδα

Με τέσσερα ακόμη μετάλλια, συνολικά έξι, ολοκλήρωσε η ελληνική κωπηλασία την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23.

Μεγάλες στιγμές ζει η ελληνική κωπηλασία, καθώς σάρωσε τα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23, που διεξάγεται στο Βαρέζε. Μετά τα χρυσά μετάλλια των Μπούρμπου-Φράγκου και της Αναστασιάδου, ήρθαν την Κυριακή ακόμη τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά κι ένα χάλκινο.

Το πρώτο μετάλλιο την Κυριακή και μάλιστα χρυσό ήρθε για την Ελλάδα από τις Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη, οι οποίες τερμάτισαν πρώτες στο μεγάλο τελικό της δίκωπου με χρόνο 7:16.95 και αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νατσιούλα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό, κάνοντας στον τελικό χρόνο 6:57.40 που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στη 2η θέση τερμάτισε η ιταλική βάρκα (7:02.60) και στην 3η η γερμανική (7:03.15)

Η Κατερίνα Γκόγκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:35.64 αφήνοντας σχεδόν έξι δευτερόλεπτα πίσω την Ιταλίδα Σπίριτο (7:41.09) και λίγο παραπάνω την Ελβετίδα Κιούεν (7:41.91).

Μετά από μεγάλη κούρσα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ των εφήβων οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου. Η ελληνική τετράδα τερμάτισε σε 5:53.18 πίσω από την Τσεχία που πήρε το χρυσό με 5:50.83 και την Ιταλία που πήρε το ασημένιο με 5:51.19

onsports.gr