Πώς οι εθνικές εκλογές… βγάζουν δημάρχους στην Καστοριά!

Η  “επιχείρηση γοητείας” που ασκείται το τελευταίο διάστημα με τακτικές επισκέψεις υπουργών της Κυβέρνησης αλλά και του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, δεν είναι άσχετες με τις προβλέψεις που διατυπώνονται για κατακόρυφη πτώση των εκλογικών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο άλλοτε “κάστρο” της Καστοριάς.

Οι “γοητεύσεις” ασκούνται κυρίως (και) προς τους τρεις δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίοι όμως με την σειρά τους ζητούν τα ανάλογα ανταλλάγματα για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους στις εκλογές του 2023. Αφού άλλωστε οι σχέσεις επιρροής και των δύο προς το εκλογικό σώμα είναι αμφίδρομες.

Κάτω από αυτή την οπτική και παρά τα όσα κυκλοφορούν στην προεκλογική πιάτσα, δεν αποκλείεται, αρκετοί από τους φερόμενους ως μνηστήρες για τους δήμους, που ακούγονται, να αποσυρθούν σύντομα, είτε οικειοθελώς είτε με άνωθεν εντολή και τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως βεβαίως…

Όπως έγινε στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές με έναν εν δυνάμει υποψήφιο βουλευτή ο οποίος τελικά κατάληξε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας. Συμπωματικά το ίδιο πρόσωπο τώρα, προαλείφεται για τον δήμο της Καστοριάς αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε στο ψηφοδέλτιο του Γ. Κασαπίδη λόγω… προϋπηρεσίας!

Ή μία φερόμενη υποψήφια δήμαρχος στο Άργος Ορεστικό, να αναβαθμίζεται σε αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και πάλι με το ψηφοδέλτιο του Γ. Κασαπίδη.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον δήμο Νεστορίου όπου ο συνδυασμός του δημάρχου απορρόφησε σύσσωμα την αντιπολίτευση και προβλέπεται να βαδίσουν χέρι – χέρι στις επόμενες εκλογές.

Βλέπεται οι σχέσεις κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι άρρηκτες και δεν συμφέρει σε κανέναν να διαταραχτούν οι όποιες ισσοροπίες.

Ούτε και η νομή της εξουσίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες