16 Ιουλίου 20221min0

Προβολή ντοκιμαντέρ “Challenging Everesting ” από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς 620 στο αρχοντικό Πυχεών

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:30 στην παρουσίαση του βραβευμένου ντοκιμαντέρ, με τίτλο

“CHALLENGING EVERESTING”, του Έλληνα ποδηλάτη Τάκη Ξουρή. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Πηχεών, όπου στεγάζεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη μας τιμή γιατί το ντοκιμαντέρ θα το παρουσιάσει και θα προλογίσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου μας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Λίγα λόγια για τον Τάκη Ξουρή Η ταινία γυρίστηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στον Υμηττό καθώς ο Έλληνας ποδηλάτης Τάκης Ξουρής έλαβε μέρος σε ένα ιδιότυπο διεθνές ποδηλατικό challenge με την ονομασία Everesting 10.000. Στόχος του Everesting είναι ο αναβάτης να συμπληρώσει ποδηλατώντας 8.848 μ. συνολικού υψομέτρου σε μια συγκεκριμένη ανάβαση, καλύπτοντας έτσι το ύψος του Everest. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα προστέθηκαν ακόμα 1.200 περίπου μέτρα επιπλέον, ώστε το σύνολο να φτάσει τα 10.000μ. Τα γυρίσματα κράτησαν μόνο 18 ώρες, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς διακοπή σε σκηνοθεσία του Κώστα Ντάνη και υπό την διεύθυνση φωτογραφίας του Παντελή Λαδά.
Το ντοκιμαντέρ Challenging Everesting κάνει τον γύρο του κόσμου και αποσπά διεθνή βραβεία με προβολές σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου. Η πρώτη μεγάλη διάκριση ήρθε στο Bratislava International Film Awards (πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ), ενώ έχει ήδη διακριθεί στο AltFF Alternative Film Festival, Florence Film Awards, Athens International Monthly Art Film Festival, Hollywood Gold Awards, The Paus Premieres Festival και αναμένεται η προβολή της διαγωνιστικά στο Los Angeles Greek Film Festival και σε ακόμα 13 φεστιβάλ όπως στα Aegean Film Festival, Athens Marathon International Film Festival και άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες