Ρωσία: Στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» η Ελλάδα – Υπέγραψε διάταγμα ο πρωθυπουργός

Το διάταγμα υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Η Ρωσία συνεχίζει να θεωρεί την Ελλάδα ως «μη φιλική χώρα», ενώ η «μαύρη» λίστα της Μόσχας διευρύνεται. Δανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία είναι οι χώρες οι οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θεωρεί φιλικές προς τη Ρωσία.

Το διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, το πρωί της Παρασκευής.

Η ρωσική κυβέρνηση «επικαιροποίησε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Σλοβακία.

Ο κατάλογος που ενέκρινε η κυβέρνηση, εκτός από τα ονόματα των χωρών, αναφέρει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας με τα οποία οι διπλωματικές αποστολές μη φιλικών χωρών και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα διαταγή, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους στις διπλωματικές τους αποστολές και στα προξενικά τους γραφεία».

«Μπορεί να διευρυνθεί»

«Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να διευρυνθεί, τονίζει η ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Guardian, στη «μαύρη» λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 48 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι ΗΠΑ.

in.gr