Συντρίμμια πυραύλου κινούνται ανεξέλεγκτα προς τη Γη – Προειδοποίηση της EASA για πιθανή πρόσκρουση στην Βόρεια Ελλάδα

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) προειδοποίησε για πιθανή έλευση στην ατμόσφαιρα

συντριμμιών από κινεζικό πύραυλο κατά μήκος του νότιου εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ένα δελτίο ασφαλείας που κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου 2022, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ασφάλειας είπε ότι τα συντρίμμια του μεγάλου διαστημικού πυραύλου Long March 5B ενδέχεται να επηρεάσουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 30 και 31 Ιουλίου 2022, όπως αναφέρει το ertnews.

Οι εμπειρογνώμονες του Space Surveillance and Tracking (SST) εξέδωσαν σύσταση προς τις αεροπορικές αρχές και τις αεροπορικές εταιρείες των σχετικών χωρών να “παρακολουθούν τακτικά” και να “λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες προβλέψεις για την επανείσοδο και να προσαρμόζουν τις εκτιμήσεις κινδύνου τους σύμφωνα με την εξελισσόμενη κατάσταση και τις διαθέσιμες πληροφορίες”, έγραψε η EASA.

Η ρυθμιστική αρχή προειδοποίησε ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τον εναέριο χώρο επτά ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Εάν επιβεβαιωθούν οι μικρές κατά τα άλλα πιθανότητες πρόσκρουσης, η βόρεια Ελλάδα ή η Κρήτη είναι από τα μέρη που αναμένεται να δεχθούν τα συντρίμμια.

“Το αντικείμενο έχει εκτιμώμενη μάζα που κυμαίνεται μεταξύ 17 και 22 τόνων, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια”, εξήγησε η υπηρεσία. “Για αυτόν τον λόγο, αξίζει προσεκτική παρακολούθηση”.

Έτσι, ο EASA συνέστησε στις αρμόδιες αρχές να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις κινδύνου σύμφωνα με την κατάσταση και τις παρεχόμενες ενημερώσεις, καθώς και να εξετάσουν την εφαρμογή περιορισμών εναέριου χώρου σε “μια διαδρομή πλάτους 200 km γύρω από κάθε ένα από τα περάσματα επανεισόδου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες