Ξέμειναν από τηγανιτές πατάτες τα ρωσικά McDonald’s – Από…φθινόπωρο επιστρέφουν στο μενού

Ορισμένα εστιατόρια της νεοϊδρυθείσας αλυσίδας fast food “Vkusno i Tochka”, η οποία αντικατέστησε τα McDonald’s στη Ρωσία, θα σταματήσουν προσωρινά να σερβίρουν τηγανητές πατάτες, όπως μεταδίδει το BBC.

Η έλλειψη της σωστής ποικιλίας πατάτας σημαίνει ότι οι θαμώνες θα πρέπει να βρουν ένα διαφορετικό συνοδευτικό πιάτο για να συνοδεύσουν τα μπιφτέκια και τα nuggets τους.

Η εταιρεία λέει ότι αναμένει να έχει επιστρέψει τις πατάτες στο μενού μέχρι το φθινόπωρο.

Η McDonald’s αποσύρθηκε από τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο αμερικανικός γίγαντας fast food πούλησε τα εστιατόριά του σε έναν Ρώσο επιχειρηματία και τον Ιούνιο πολλά από τα καταστήματά του άνοιξαν ξανά με την ονομασία “Vkusno i Tochka”, που μεταφράζεται ως “Νόστιμο και αυτό είναι όλο”.

Αλλά ένα μήνα μετά το άνοιγμα, ένα από τα βασικά στοιχεία του μενού είναι σε έλλειψη. Οι “χωριάτικες πατάτες” – μια πιο χοντροκομμένη εκδοχή της παραδοσιακής τηγανητής πατάτας – μπορεί επίσης να μην είναι διαθέσιμες.

Σε ανακοίνωσή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η εταιρεία εξήγησε ότι το 2021 απέδωσε μια φτωχή συγκομιδή για την ποικιλία πατάτας που απαιτείται για την παρασκευή πατάτας.

Ανέφερε ότι η εταιρεία γενικά προσπαθεί να προμηθεύεται πατάτες από Ρώσους παραγωγούς, αλλά ότι έχει καταστεί επίσης αδύνατη η εισαγωγή πατάτας από αγορές που θα μπορούσαν να προσφέρουν προσωρινή αντικατάσταση της εγχώριας σοδειάς.

Υποβαθμίζει το πρόβλημα η Μόσχα

Ωστόσο, σε δήλωσή του στο Telegram με τίτλο “Υπάρχουν πατάτες – και αυτό είναι όλο”, το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας προσπάθησε να υποβαθμίσει τις όποιες ανησυχίες για έλλειψη πατάτας.

“Η ρωσική αγορά είναι πλήρως εφοδιασμένη με πατάτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταποιημένων. Επιπλέον, οι καλλιέργειες από τη νέα συγκομιδή φθάνουν ήδη, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο έλλειψης”, ανέφερε το υπουργείο.

Η αλυσίδα McDonald’s άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Μόσχα το 1990, ένα σημάδι της σοβιετικής Ρωσίας που διαμορφώνει στενότερους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη Δύση.

Αλλά περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα, το αμερικανικό brand αποσύρθηκε από τη Ρωσία μαζί με δεκάδες άλλες δυτικές εταιρείες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία βρίσκεται τώρα υπό ευρείες δυτικές κυρώσεις, οι οποίες διαταράσσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και αυξάνουν την ανεργία.

Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 10% το 2022.

thetoc.gr