5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς

Το «Οικοτρόπιο» ο Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς, σας καλεί στην 5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Αυγούστου 2022 στο Ξύλινο Σπίτι (Λεωφ. Κύκνων), στην είσοδο της πόλης.

Η Οικογιορτή αποτελεί μια συνάντηση με παραγωγούς, μεταποιητές, χειροτέχνες και συλλογικότητες που έχουν κοινά στοιχεία την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, τη γη και τον άνθρωπο. Μπορείτε να συμμετέχετε σε διάφορα εργαστήρια, συζητήσεις και ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Επίσης, μπορείτε να περιπλανηθείτε στους πάγκους των εκθετών, να γνωρίσετε τους ίδιους και τη δουλειά τους, να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις για τη διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.

Η Οικογιορτή, στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προωθεί δράσεις για την συνεργασία και δημιουργία ομάδων παραγωγής, τη στοχευμένη καλλιέργεια, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τις δίκαιες τιμές.

Η διοργάνωση γίνεται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς, της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και του Αιγίλοπα – Δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη γεωργία. Το ωράριο λειτουργίας της οικογιορτής είναι για την Παρασκευή 18.00 – 00.00, ενώ για Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 00.00.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Οικοτροπίου