Fuel Pass 2: Πότε κλείνει το vouchers.gov.gr για τις αιτήσεις, πότε μπαίνουν τα χρήματα

Περισσότερες από 1.000.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ήδη από πολίτες που επιθυμούν να λάβουν το επίδομα του Fuel Pass 2.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε την αίτησή μας vouchers.gov.gr.

 

 

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Ποια οχήματα καλύπτει το πρόγραμμα

Τρίκυκλα φορτηγά
Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ – ΤΑΞΙ)
Φορτηγά
Δίκυκλα
Επιβατικά οχήματα
Τρίκυκλα επιβατικά
Ελκυστήρες
Επιβατικά Μικτά

Ποια τροχοφόρα δεν καλύπτει το πρόγραμμα

Ημιρυμουλκούμενο
Λεωφορείο
Φορτιζόμενο Ρυμουλκό
Επικαθήμενο
Ρυμουλκό και Ρυμουλκούμενο (συρμός)
Αυτοκινούμενος οικίσκος (τροχόσπιτο)
Ελκυστήρ και επικαθήμερο
Τραινάκι τουριστικό
Ρυμουλκούμενο
Ρυμουλκούμενο βαγόνι

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Πότε οι πληρωμές

Ήδη χιλιάδες δικαιούχοι του Fuel Pass 2 έχουν υποβάλει την αίτηση τους στην ειδική πλατφόρμα στο gov.gr και περιμένουν να πάρουν τα χρήματα του επιδόματος καυσίμων είτε στην τράπεζα είτε στην ψηφιακή κάρτα.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι που θα εισέρχονται στην πλατφόρμα θα ενημερώνονται για την εξέλιξή της, ώστε να υπολογίσουν πότε θα πιστωθούν τα χρήματα είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα τα στάδια της αίτησης έχουν ως εξής:

Επεξεργασία από δικαιούχο
Απορριφθείσα
Υπό έλεγχο
Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα
Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα
Εγκριθείσα
Στο τελευταίο στάδιο «εγκριθείσα» θα έχετε δει το ποσό που δικαιούστε πιστωμένο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο vouchers.gov.gr, η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών) και ανα λάβουμε υπόψιν το Fuel Pass 1 αυτό γίνεται μέσα σε 3 ημέρες από την αίτηση.

Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Από σήμερα όπως αναφέραμε ανοιχτές είναι οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ ωστόσο πρέπει να προσέξετε οτι η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής εκκινεί την 01η.08.2022 και λήγει την 01η.09.2022.