Γωγώ Ιωάννου: Το Νεστόριο εκπέμπει SOS !   Ακούει κανείς;

Το τελευταίο διάστημα έντονο προβληματισμό προκαλούν οι χειρισμοί του Δήμου Νεστορίου στο μείζον θέμα της ποιότητας του πόσιμου νερού και της διακοπής της υδροδότησης του οικισμού για  μια ολόκληρη εβδομάδα. Επιπλέον, η απουσία επαρκούς επιστημονικής ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς που θα καθησυχάζει τους πολίτες εντείνει την ανησυχία.

 

Αντίθετα, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, ο Δήμος Νεστορίου, ανάρτησε δύο αντιφατικές μεταξύ τους  ανακοινώσεις  στο facebook (;) όπου στην μία ζητούσε από τους κατοίκους «να περιορίσουν την κατανάλωση νερού και να σταματήσουν το πότισμα των κήπων λόγω λειψυδρίας» και στην άλλη «λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης απαγορεύεται η χρήση νερού για πόση, μαγείρεμα και λοιπές οικιακές χρήσεις»!

Επιτρέπεται όμως «η χρήση στην τουαλέτα και στο πότισμα εξωτερικών χώρων»!

Και ενώ μέσα από τις αναρτήσεις του Δήμου συσχετίζονται η λειψυδρία με την ακαταλληλότητα του νερού, δημοσιεύεται ένα δελτίο τύπου που αποδίδει την ακαταλληλότητα του νερού σε σενάρια και φήμες, με αποτέλεσμά όχι μόνο να αναιρεί την αρχική τοποθέτηση του Δήμου αλλά και να προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στους δημότες.

Έτσι, από τη μια για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της ανακολουθίας και της προχειρότητας του Δήμου και μάλιστα σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και από την άλλη προκαλείται αλγεινή εντύπωση ότι ο Δήμος επιλέγει την ενημέρωση των δημοτών αποκλειστικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδεικνύοντας την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Όμως το γενικότερο πρόβλημα στον Δήμο Νεστορίου δεν είναι ούτε συγκυριακό (λόγω καιρικών φαινομένων) ούτε συνωμοσιολογικό. Είναι δομικό! Και αφορά στη λειτουργία του Δήμου και των θεσμικών οργάνων του.

Τέτοια λοιπόν προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν ή ακόμα και να αποφευχθούν εάν ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι  επιζητούσαν τη συνεργασία με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε αρμόζει η θέση τους, προκείμενου όχι μόνο να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα αλλά και να λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου. Αντ΄αυτού δυστυχώς έχουν επιλέξει απλώς να εκτελούν τις αποφάσεις ενός μόνο ατόμου με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Όλοι εμείς λοιπόν  που επιλέξαμε συνειδητά να ζήσουμε σ΄ αυτόν τον τόπο και να κρατήσουμε εδώ τα παιδιά και τα εγγόνια μας, έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας και την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Και θα αγωνιστούμε μέχρι ν΄ αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου που είναι και δική μας μοίρα και όχι να μένουμε απλοί παρατηρητές.

Και εάν δεν το οφείλουμε σε εμάς σίγουρα το οφείλουμε στα παιδιά μας, εάν δεν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να ερημώνει.

 

Γωγώ Ιωάννου

Πρ. Πρόεδρος

Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου