Ομάδα ποδηλατών που ξεκίνησε από το Λονδίνο, έφτασε στην Καστοριά

Στις 23 Αυγούστου αργά το απόγευμα, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, υποδεχτήκαμε στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς τους ποδηλάτες (Βασιλική Βουτζαλή, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και Στέφεν Στράϊκ), παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού Καστοριάς κα Χρυσούλα Φιλίππου

καθώς και μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620”. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολής, δηλαδή περίπου 3000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Στην διαδρομή στο Ελληνικό έδαφος την ομάδα συνοδεύει ο αθλητής ΑΜΕΑ Χρήστος Κορομηλάς άτομο με αναπηρία όρασης, Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ ΟΑΚΑ, μ έλος Δ.Σ του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως εκπρόσωπος.

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι ποδηλάτες έφθασαν στην πόλη μας- όπου και διανυκτέρευσαν- ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα μέσω Κοτύλης- διανύοντας 250 χιλιόμετρα, και σήμερα το πρωί αναχώρησαν για την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Αξίζει να τονίσουμε, ότι η δράση με τίτλο «Bring Them Back» που διοργανώνεται από το δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την αθλήτρια Βασιλική Βουτζάλη, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα.
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η υπερηφάνεια μας, είναι η ταυτότητά μας. Είναι δημιουργήματα συνώνυμα με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης, αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Το εν λόγω εγχείρημα είναι επίσης αφιερωμένο σε τρείς καλούς φίλους συμποδηλάτες που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας, τον Κώστα Κεσίνη, τον Στέλιο Γουλιέλμο και τον Θεοφάνη Μπάρλα.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Καστοριάς που μερίμνησε για την φιλοξενία των αθλητών στην πόλη μας, αλλά και τα μέλη του συλλόγου μας που έδωσαν το παρών τους στην υποδοχή των ποδηλατών.