23 Αυγούστου 20221min0

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα

«Με τέτοιο υψηλό αριθμό  ρεκόρ νοσηλευόμενων παιδιών στα νοσοκομεία το καλοκαίρι είναι υψηλό το ρίσκο να συζητάμε το άνοιγμα των σχολείων  χωρίς τεστ και μάσκες.

Αντίθετο γνώμη σε σχέση με μερίδα επιστημόνων, όπως παραδείγματος χάριν την κ. Παπαευαγγέλου, έχει για το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως είναι μεγάλο ρίσκο να συζητάμε για άνοιγμα χωρίς μέτρα προστασίας την ώρα που νοσηλεύονται πάνω από 50 παιδιά με Covid-19.

«Διαπιστώνουμε ότι για την πανδημία  κυριαρχούν δύο απόψεις στην κοινωνία. Η πρώτη να μάθουμε να ζούμε με το κοροναϊό λαμβάνοντας τα  μέτρα προστασίας κυρίως μάσκες, συχνά τεστ  και η δεύτερη να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει κοροναϊός. Ξέρετε κάποιος με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνει από κοροναϊό δεν θα πέθαινε εάν δεν κόλλαγε κοροναϊό», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως ως εκ τούτω θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα.

«Με τέτοιο υψηλό αριθμό  ρεκόρ νοσηλευόμενων παιδιών στα νοσοκομεία το καλοκαίρι είναι υψηλό το ρίσκο να συζητάμε το άνοιγμα των σχολείων  χωρίς τεστ και μάσκες.

Το παιδιά με κοροναϊο στα νοσοκομεία

Χθες και σήμερα βρήκαμε να νοσηλεύονται  πάνω από 50 παιδιά με κοροναϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις  παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων».

Δεν παύουν να έχουν ηλικιωμένους στο σπίτι με υποκείμενα νοσήματα

«Ξέρετε  τα παιδιά που προσβάλλονται από κοροναϊό έχουν πολύ καλή πρόγνωση, δεν παύουν όμως να έχουν ηλικιωμένους στην οικογένειά τους ή μέλη με υποκείμενα νοσήματα  που μπορεί να τους κολλήσουν και να κινδυνέψει η ζωή τους.

Σαφώς και υπάρχει πτωτική πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία» επισήμανε λέγοντας πως είναι λάθος όμως να καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού στη κοινωνία γιατί δεν θέλει πολύ η κατιούσα πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών, να γυρίσει σε ανιούσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες