20 Σεπτεμβρίου 20221min0

Άλλαξαν οι καιροί: Οι εργαζόμενοι αφήνουν… τους εργοδότες «στα κρύα του λουτρού»

Μέχρι στιγμής ήταν οι επιχειρήσεις εκείνες που αγνοούσαν αιτήσεις μη επιθυμητών υποψηφίων. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν – τουλάχιστον στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Στη Γερμανία, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, κάποιοι υποψήφιοι, αφού εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή ακόμη και δώσουν συνέντευξη για μία θέση, στη συνέχεια «εξαφανίζονται», προφανώς επειδή βρίσκουν κάτι καλύτερο ή έχουν την πεποίθηση πως σύντομα θα βρουν.

Έρευνα του ιστότοπου Indeed στην οποία συμμετείχαν 400 στελέχη εταιρειών ανθρωπίνου δυναμικού έδειξε ότι το φαινόμενο αυτό εντείνεται. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι η τάση έχει ενισχυθεί τον τελευταίο χρόνο και το 1/4 δήλωσαν πως τους συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα 1 στους 10 δήλωσε ότι χάνει την επαφή με ένα άτομο που αναζητεί εργασία κάθε μέρα. Οι άνδρες υποψήφιοι είναι εκείνοι που «εξαφανίζονται» πιο συχνά.

Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν το σοβαρό έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις εν μέσω ταχείας γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και αλλαγές στις προτεραιότητες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων που έφερε η πανδημία.

Αν και δεν είναι σπάνιο οι υποψήφιοι να κλείνουν τους διαύλους επικοινωνίας πριν πραγματοποιήσουν συνέντευξη για τη θέση, το 53% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να εξαφανίζονται ακόμη και αφότου έχουν μιλήσει με τον υποψήφιο εργοδότη. Τουλάχιστον 1 στους 5 δήλωσαν ότι έχουν δει υποψηφίους να εξαφανίζονται ακόμη και αφότου έχουν γίνει δεκτοί για τη θέση, ενώ το 7% είχαν εμπειρία από άτομο που προσελήφθη και δεν εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα στη δουλειά.

«Οι υποψήφιοι έχουν συχνά να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλές καλές θέσεις, όπως κάποτε συνέβαινε με τις εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν με συνέπεια τη διαδικασία της αίτησης» εξηγεί ο Τιμ Φερχόφεν, ειδικός σε θέματα προσλήψεων στο Indeed.

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες