Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους δεκατρείς Μακεδονομάχους του Βράχου

Ένα έργο ζωής του Βραχιώτη ερευνητή της τοπικής ιστορίας και δημιουργού του Λαογραφικού Μουσείου Βράχου κ. Χρήστου Αδαμόπουλου, πήρε σάρκα και οστά σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Σε μια σεμνή τελετή την οποία τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης με τα ονόματα δεκατριών Μακεδονομάχων από την περιοχή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βράχου καθηγητής Θεόδωρος Βραγγάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην δράση των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα της περιοχής των Οντρίων, υπό την καθοδήγηση του οπλαρχηγού Τσόντου Βάρδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι δύο Βουλευτές του νομού Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Γ. Καράτζιος. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Θωμάς Μάνος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, εκπρόσωποι του συλλόγου “Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα” και κάτοικοι του Βράχου.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ξενάγηση από τον κ. Χρήστο Αδαμόπουλο στο Λαογραφικό Μουσείο και δεξίωση στο καφενείο του χωριού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες