16 Σεπτεμβρίου 20221min0

Φοιτητικές εστίες θα κατασκευαστούν στην Καστοριά

750 νέες φοιτητικές εστίες, θα δημιουργηθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνώθηκε επισήμως από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το πρόγραμμα στέγασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται μεταξύ των 5 Ιδρυμάτων της χώρας που θα προχωρήσουν στην κατασκευή φοιτητικών εστιών με την Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) και χρονοδιάγραμμα τα 5 έτη. Οι νέες φοιτητικές εστίες οι οποίες θα δημιουργηθούν είναι αναλυτικά Κρήτη(4850), τη Δυτική Μακεδονία(750), τη Δυτική Αττική(1.100) και τη Θεσσαλία(750).

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης, υπογράμμισε ότι η επιλογή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου θα κατασκευαστούν οι φοιτητικές εστίες, αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο και είναι το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών, δύσκολων διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί.

Το project θα προσφέρει συγκροτήματα φοιτητικών εστιών σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, σημείωσε ακόμα ο Αντιπρύτανης. Το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας διαθέτει σήμερα, στην Κοζάνη 145 κλίνες στα Κοίλα στην φοιτητική εστία που δημιουργήθηκε το 1986 στο πρώην ΤΕΙ, με 140 νοικιαζόμενα δωμάτια, στη Φλώρινα  80 κλίνες και 30 σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα Γρεβενά η φοιτητική εστία, διαθέτει 60 κλίνες, ενώ δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες ούτε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Καστοριά και Πτολεμαΐδα, όπου αναμένεται να εξασφαλιστούν το επόμενο διάστημα από 25 κλίνες στην κάθε πόλη.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους σε ότι αφορά στην φοιτητική στέγη και τα διαθέσιμα δωμάτια ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών τονίζοντας ότι πολλές οικογένειες είναι σε δύσκολη οικονομική θέση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Μάλιστα σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουν ακίνητα που διαθέτουν για τη στέγαση όσων φοιτητών έχουν ανάγκη.

Πηγή: ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες