Γρεβενά: Την Παρασκευή η δίκη για τα παράνομα δάνεια

Στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Κοζάνης αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από πολλές αναβολές, η πολύκροτη υπόθεση με τις «παράνομες» χορηγήσεις άτοκων κτηνοτροφικών δανείων, σε άτομα που δεν δικαιούνταν στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Η υπόθεση αυτή, από την οποία το Δημόσιο φέρεται να έχει ζημιωθεί κατά 1,62 εκατομμύριο ευρώ, αφορά την περίοδο του 2008, όταν επί υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε η δυνατότητα σε κτηνοτρόφους να παίρνουν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Την υπόθεση αυτή έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ένας κτηνοτρόφος από την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, ο οποίος με καταγγελία του, ανέφερε ότι είχε διαπιστώσει ότι συγχωριανή του, που βρισκόταν στην Τράπεζα πριν απ’ αυτόν, είχε πάρει δάνειο χωρίς να το δικαιούνταν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χορηγήθηκαν παράτυπες βεβαιώσεις από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε 92 άτομα που είτε δεν δικαιούνταν, είτε ήταν κτηνοτρόφοι που είχαν μικρότερο αριθμό ζώων, απ’ αυτά που υπήρχαν στις βεβαιώσεις.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, τόσο ο τότε διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών, όσο και ο τότε υποδιευθυντής της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ως ασφαλιστική δικλίδα είχε οριστεί ότι ο τελικός έλεγχος θα γινόταν από την Τράπεζα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες