Καιρός: νεφώσεις, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 31 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν πρόσκαιρα νότιοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες, στα κεντρικά και νότια, θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα βόρεια, 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ τα φαινόμενα στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει έως τους 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.