Κυνική δήλωση Πέτσα για τη θέρμανση ενόψει χειμώνα: «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» (βίντεο)

Την κοστοβόρα μετατροπή από το φυσικό αέριο σε πετρέλαιο στην οποία χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, σχολίασε με κυνικό τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τις εκλογές, αλλά και για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Πιο συγκεκριμένα, και αναφορικά με τα νέα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη».

Tέθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το θέμα με την θέρμανση το χειμώνα και ειδικά το κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας και της προτροπής στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν φυσικό αέρα, αλλά πετρέλαιο και γενικώς άλλους τρόπους. Ο Γιώργος Καραμέρος του επεσήμανε πως 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο, ρωτώντας τον τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι αν υπάρχει σκέψη να υπάρξει κάποια επιδότηση για το κόστος της νέας αλλαγής.

«Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε… 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.500 ευρώ και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ. Τότε λοιπόν, ο κ. Πέτσας με κυνικό τρόπο, είπε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει». «Οι πολίτες θα πεθάνουν κύριε Πέτσα. Τι προσαρμογή, θα πεθάνουμε από το κρύο; Είναι λίγο κυνικό αυτό που λέτε», του απάντησε ο Γιώργος Καραμέρος.

«Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε», είπε ο κ. Πέτσας ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα.

makthes.gr