Μητσοτάκης προς Ερντογάν: «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

Αυστηρό μήνυμα προς τον πρόεδρο τη Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στα ζητήματα άμυνας της χώρας μας και τα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Από αυτό εδώ το βήμα είχα εξαγγείλει την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Ήδη τα πρώτα αεροπλάνα πετούν στους ελληνικούς ουρανός και αυτή τη στιγμή στην Λυών ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες (από τις τρεις) Belharra που θα ενταχθούν στον στόλο μας από το 2025» .

Και πρόσθεσε: «Η άμυνα θέλει απαραβίαστα σύνορα. Σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλλουν και οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοί, με 32 νέα σκάφη και μέσα επιτήρησης και ασφαλώς με τον φράχτη στον Έβρο. Χάρις σε αυτή την πολιτική οι ροές των μεταναστών μειώθηκαν κατά 80% και σώθηκα χιλιάδες ζωές στη θάλασσα. Καθημερινά αποτρέπονται περίπου 1000 είσοδοι μεταναστών.

 Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα προς την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν: Η απάντησή μας στην Τουρκία είναι η επιφυλακή μας, η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, οι διεθνείς συμμαχίες μας. Κυρίως όμως η ενότητα του λαού μας. Ας σταματήσει λοιπόν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν. Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία φράση που συμπυκνώνει την δύναμη του έθνους μας, «όχι κύριε Ερντογάν». Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα, τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος.

dikaiologitika.gr