Τουρισμός για Ολους: Σήμερα η νέα κλήρωση για 200.000 voucher των 150 ευρώ – Πως θα ενημερωθούν οι τυχεροί

Στόχος να τονωθεί η τουριστική περίοδος κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες

νέα κλήρωση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους για διακοπές και τον χειμώνα  θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον 200.000 voucher των 150 ευρώ θα διατεθούν από το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική περίοδος και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ενισχυμένη είναι η επιδότηση, στα 200 ευρώ για τους πολίτες με αναπηρία.

Οι νέοι δικαιούχοι, σχεδόν άμεσα, δηλαδή 3-4 ημέρες μετά θα λάβουν μήνυμα, είτε με sms είτε με mail, και αφού πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας τα 150 ευρώ

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους».

Υπενθυμίζεται πως το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.