ΑΣΕΠ: 393 μόνιμες προσλήψεις σε Ταμεία και υπουργεία τον Νοέμβριο

Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται τρεις προκηρύξεις για 393 μόνιμες προσλήψεις του ΑΣΕΠ οι οποίες αναμένονται μέσα στον Νοέμβριο.

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να εκδοθούν από τον ΑΣΕΠ τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε ΕΦΚΑ, ΥΠΕΘΑ -ΝΙΜΙΤΣ, διάφορα Ταμεία και υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πιο αναλυτικά:

148 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΝΙΜΙΤΣ

Το ΑΣΕΠ σχεδιάζει την πρόσληψη 148 ατόμων, μόνιμου προσωπικού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται το σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση 128 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 20 θέσεων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Στις ειδικότητες θα περιλαμβάνονται Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, αλλά και διάφορες διοικητικές και τεχνικές ειδικότητες.

72 προσλήψεις μονίμων στα επιμελητήρια

Εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 8Κ/2022 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 67/τ. Α.Σ.Ε.Π./14.10.2022) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα (70) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – ΜΤΠΥ, στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο – ΝΑΤ, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΕΚΚΑ (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου ( Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία λήγει στις 11 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Επιμελητήριο Ημαθίας: 2 θέσεις (ΠΕ, ΔΕ)
Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: 4 θέσεις (ΠΕ, ΔΕ, ΥΕ)
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: 64 θέσεις (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)
Επιμελητήριο Ιωαννίνων: 1 θέση (ΔΕ)
Επιμελητήριο Σερρών: 1 θέση (ΠΕ)

173 μόνιμοι υπάλληλοι σε ΕΦΚΑ

Μία νέα προκήρυξη ετοιμάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στην πρόσληψη 173 ατόμων στον Hλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Στον διαγωνισμό για τον Hλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και υποψήφιοι με απολυτήριο λυκείου.

Θα ζητηθούν κυρίως διοικητικές ειδικότητες, υπάλληλοι γραφείου και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

dikaiologitika.gr