Γκρίζες Ζώνες: Mονοεδρική η Καστοριά;

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο πληθύνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που θεωρούν δεδομένο ότι τόσο η Καστοριά όσο και η Φλώρινα, θα εκλέξουν από ένα βουλευτή στις προσεχείς εκλογές, που θα γίνουν με την απογραφή του 2021. Ενώ η Κοζάνη χάνει επήσης μια έδρα και από πέντε κατεβαίνει στις τέσσερις.

Πάνω στο “πιθανοσίγουρο” αυτό σενάριο, άρχισαν να χαρτογραφούνται και οι στρατηγικές κινήσεις των υποψηφίων βουλευτών. Με πρώτο και καλλίτερο τον βουλευτή Ζήση, ο οποίος έσπευσε να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό, για να εξασφαλίσει και την υποστήριξη της καραμανλικής πτέρυγας του κόμματος.

Καθόσον οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο προέρχονται από την νέα γενιά και αναγκαστικά φέρουν το “μητσοτακικό” στίγμα.

Αινιγματική παραμένει η στάση της Μαρίας, η οποία φέρεται να ακροβατεί ανάμεσα στις δύο από τις τρεις συνιστώσες του κόμματος. Καθότι υπήρξε βουλευτής επί Σαμαρά και διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης επί Μητσοτάκη.

Ειδικά μάλιστα, αν λόγω μονοεδρικής, περιοριστούν οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο απο τέσσερις σε τρεις . Σ΄ αυτή την περίπτωση αναζητείται η “Ιφιγένεια” ή ο “υιός του Αβραάμ” που θα θυσιαστεί, για να μη διασπαστεί η συνοχή του κόμματος στην Καστοριά και έχουμε ανατροπές που ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να συλλάβει…

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας