Η Ειδική Αγωγή για άλλη μια φορά στο απόσπασμα

    Υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού σήμερα;

Υπάρχουν οικογένειες ενός κατώτερου Θεού;

Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην Εκπαίδευση;

Μια πολιτεία ευνομούμενη δε θα έπρεπε  πρώτα και κύρια να μεριμνά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν περισσότερο ανάγκη τη στήριξή της ώστε να απολάβουν της μέριμνας και εκπαίδευσης για να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και πολίτες;

Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των σχολείων και των μαθητών και μαθητριών σε παράλληλες στηρίξεις. Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , όπως το δηλώνει και ο όρος, έχουν ανάγκη εξατομικευμένης παρέμβασης, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο Σχολείο και να ανταποκριθούν στους  γνωστικούς και κοινωνικούς  στόχους που έχει θεσπίσει η ίδια η Πολιτεία. Αντιμετωπίζουν  δυσκολίες που χωρίς στήριξη αδυνατούν να τις ξεπεράσουν. Συχνά  η φοίτησή τους είναι μια τραυματική εμπειρία που το μόνο που αφήνει είναι πόνο και απογοήτευση σε αυτά και τις οικογένειές τους.

Οι γονείς αναγκάζονται με δικά τους έξοδα να προσλάβουν οι ίδιοι εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί τους και να υποστηρίξουν τη μαθησιακή διαδικασία μέσα στις τάξεις. Σε μια εποχή που τα εισοδήματα όλων μας έχουν συρρικνωθεί δραματικά οι οικογένειες δεν αντέχουν και δε θα έπρεπε  να το δεχθούμε κι εμείς!

Τα κενά θα μεγαλώσουν καθώς θα βγούνε και οι νέες αξιολογήσεις του ΚΕΔΑΣΥ για τα παιδιά που για πρώτη φορά ζήτησαν εξέταση από τους ειδικούς.

Οι περικοπές στην ΠΑΙΔΕΙΑ και ιδιαίτερα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ είναι επιζήμιες για τα παιδιά και απαράδεκτες για όλους μας!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλες στηρίξεις!!!