Καταγγελία για αγενή συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Καστοριάς

“Μου συνέβη στον σταθμό του ΚΤΕΛ Μακεδονίας”

Κυριακή 9η Οκτωβρίου. Δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Καστοριά.

Αντί να γράψω την ιστορία, παραθέτω την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ/ΑΝΑΦΟΡΑ μου προς το ΔΣ του ΚΤΕΛ Καστοριάς.

Αποφάσισα να κοινοποιήσω το συμβάν, έστω και καθυστερημένα, γιατί έχω την πεποίθηση πως τέτοια γεγονότα πρέπει να γνωστοποιούνται για το κοινό καλό.

Δε θέλησα να κοινοποιήσω την ώρα αναχωρήσεως ούτε το όνομα του οδηγού αλλά ούτε και τον αριθμό του λεωφορείου για να έχει την ευκαιρία να αναλογιστεί και ίδιος εάν έπρεπε να φερθεί τοιουτοτρόπως.

Θεωρώ πως δεν είναι σωστό να προσπαθείς να στιγματίσεις εκδικητικά κάποιον, μιας και υπάρχει πάντα μια, έστω και μικρή, πιθανότητα να αλλάξει συμπεριφορά.

Προφανώς και δημοσιοποιήσω όλα τα στοιχεία του κυρίου αυτού, εάν μου ξανασυμβεί να συναντηθώ μαζί του και ξαναφερθεί με τον ίδιο τρόπο.

Οφείλω να ομολογήσω πώς όταν επικοινώνησα με το αρμόδιο γραφείο του ΚΤΕΛ στην Καστοριά, οι άνθρωποι ήταν ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ. Τους έστειλα με mail την καταγγελία μου και μου την έστειλαν πίσω, πρωτοκολλημένη, όπως τους ζήτησα, για να την έχω στο αρχείο μου.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση από το ΔΣ του ΚΤΕΛ. Ευελπιστώ ότι θα συμβεί και αυτό κάποια στιγμή…

“Καστοριά 19-10-2022
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ/ΑΝΑΦΟΡΑ Προς το ΔΣ του ΚΤΕΛ Καστοριάς

Μετακινούμαι πολύ συχνά με το ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Πάντοτε έχω το ποδήλατο μαζί μου. Ποτέ κανείς οδηγός δεν αρνήθηκε να το πάρω μαζί μου. Πάντα εισέπραττα ευγένεια και καλοσύνη από του εργαζόμενους όλων των βαθμίδων (οδηγούς, ταμίες στα εκδοτήρια κ.λ.π.). Για τον λόγο αυτό πάντα θα λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΤΕΛ. Το γεγονός ΟΜΩΣ που θα περιγράψω αποτελεί μια ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ για το ΚΤΕΛ περίπτωση : Σταθμός ΚΤΕΛ Μακεδονία, Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. Έχω βγάλει εισιτήριο (Πολυτέκνου) για το δρομολόγιο των … (Θεσσαλονίκη – Καστοριά). Έφτασα 12᾽πριν την αναχώρηση , γιατί μου συνέβη κάτι έκτακτο καθ’oδόν (οριακά είναι η αλήθεια). Ο οδηγός του λεωφορείου Αρ. … , κύριος Κ. μου είπε πως λόγω του όχι είχε τακτοποιήσει τις αποσκευές των υπολοίπων επιβατών, δεν ήταν δυνατόν να πάρω μαζί μου το ποδήλατό μου. Τον παρακάλεσα ευγενικά 2 φορές και δεν κατάφερα να τον πείσω. Την 3 φορά του εξήγησα πως ήταν μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψω. Από εκεί και ύστερα η κατάσταση ξέφυγε. Ο κύριος Κ. ξεκίνησε μια λεκτική επίθεση με εκφράσεις απαξιωτικές και προσβλητικές και μάλιστα κινήθηκε απειλητικά εναντίον, χτυπώντας το γύσο του καπέλο μου, λέγοντάς μου ότι με γνωρίζει από το γυμναστήριο (ποτέ δεν τον έχω προσέξει) και ότι δεν είμαι στα καλά μου. Σαφώς και ΔΕΝ χειροδίκησε, όμως πιθανώς να ήταν στο όριο να το πράξει. Η λεκτική επίθεση συνεχίστηκε σε σημείο ώστε να με εξευτελίσει μπροστά σε όσους ήταν παρόντες. Στο τέλος μου είπε ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ότι το ποδήλατό μου θα μου το βάλει ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ. Αναγκάστηκα λοιπόν να αλλάξω το εισιτήριό μου για το αμέσως επόμενο δρομολόγιο (3 ολόκληρες ώρες μετά…) , αφήνοντας εκκρεμότητες που έπρεπε να λύσω νωρίτερα στην Καστοριά. Ταξίδεψα με το λεωφορείο Αρ.46 με έναν εξαιρετικό οδηγό που ευτυχώς είναι η αντιδιάμετρος του κ. Κ. Σκέφτηκα πολύ μέχρι να αποφασίσω να κάνω την καταγγελία και αφού συμβουλεύτηκα τον δικηγόρο μου, τελικά πήρα την απόφαση να την συντάξω. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες όσον αφορά αυτό το πολύ ΑΣΧΗΜΟ γεγονός. Είναι τραγικό που υπάρχει οδηγός με τέτοια συμπεριφορά σε μια τόσο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εταιρεία όπως το ΚΤΕΛ. Καλό είναι να του γίνει επίπληξη αλλά και συστάσεις για να έχει την αρμόζουσα συμπεριφορά.

Με τιμή και εκτίμηση
Κώστας Πλούσιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής”