Με κεντρικό σύνθημα “Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;”, ο λαός της Καστοριάς διατράνωσε, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρεια, την αγανάκτησή του προς την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του και την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το κύμα ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που προκαλεί η ενεργειακή κρίση

 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν όλοι οι φορείς της Καστοριάς, έδωσαν το παρόν τους ο Περιφερεικάρχης Γ. Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχηες Δ. Κοζατσάνη και Θ. Μάνος, οι δήμαρχοι Καστοριάς Γ. Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Δ. Σαββόπουλος και Σ. Αδαμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Π.Ε. Καστοριάς.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Παπανδρέου και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Εμπορικού Συλλόγου, Αγροτικού Συλλόγου , της Εστίασης, Πρατηριούχων Καστοριάς,  Σωματείου Γουνεργατών, Εμπορικού Συλλόγου, Σωματείου Συνταξιούχων κλπ

Ακολούθησε συμβολική πορεία προς το υποκατάστημα της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διακοπές στην παροχή ρεύματος σε άπορες και ανήμπορες οικογένειες.

Η συγκέντρωση, που όπως ειπώθηκε, ήταν το προοίμιο παρόμοιων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αγνοήσει τα αιτήματα των καστοριανών πολιτών σε σχέση με τα προβλήματα επιβίωσης που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη εκτόξευση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, που φέρνει σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθώς και στην μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης για τα αγροτικά μηχανήματα. Γιατί με τις σημερινές τιμές είναι βέβαιο ότι πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην θέρμανση για τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πολλά μαγαζιά θα κλείσουν και ένα νέο κύμα φυγής από τον νομό θα ξεκινήσει….

 

σε λιγο βίντεο