Ραγδαίες εξελίξεις: Φόβοι για κλιμάκωση, μπαίνει και η Λευκορωσία στον πόλεμο

Οι ηγέτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Οι ηγέτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας Λουκασένκο και Πούτιν συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το RIA τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

«Λόγω της επιδείνωσης στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τα έγγραφά μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο τρέχον επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να αναπτύσσουμε την ομάδα των κρατών της Ένωσης», είπε ο Λουκασένκο.

«Η ραχοκοκαλιά –πάντα μιλούσα γι’ αυτό– αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι η συγκρότηση αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει. Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες νομίζω. Μας δόθηκε η εντολή να αρχίσουμε να σχηματίζουμε αυτή την ομάδα», πρόσθεσε.

Η είδηση ​​έρχεται μετά από πολλές αναφορές που υποστήριξαν ότι ο Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο θα πραγματοποιούσε συνάντηση ασφαλείας σήμερα μετά την ανανεωμένη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, πολλές πόλεις της Ουκρανίας δέχθηκαν επίθεση σήμερα από ρωσικές δυνάμεις, η οποία ξεκίνησε όταν το Κίεβο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως εκτός από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του είχε συγκαλέσει και ο Αλεξάντρ Λουκασένκο και η είδηση αυτή δημιούργησε την εντύπωση, όπως και τελικά αποφασίστηκε, ότι η Λευκορωσία επρόκειτο να “μπει” στον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

Ο Πούτιν «σφυροκοπά» το Κίεβο – «Βροχή» ρωσικών πυραύλων μετά την ανατίναξη της γέφυρας

Εν τω μεταξύ ο Πούτιν σφυροκοπά ανελέητα το Κίεβο καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως άρχισε να παίρνει εκδίκηση για την ανατίναξη της Γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία. Το Κίεβο χτυπήθηκε από τουλάχιστον δύο ρουκέτες με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες, δήλωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι.

 

 

Μέχρι σήμερα, επισήμως, η Λευκορωσία δεν συμμετείχε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Βοηθούσε όμως τη Ρωσία με… όποιο τρόπο μπορούσε, δίνοντας βάσεις στις ρωσικές δυνάμεις.

dikaiologitika.gr